Görevler
Yandal Programı Yönergesi
Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları
Yaz Öğretimi Uygulama Esasları
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus Programı Öğrenci Hareketliliği Yönergesi
Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS-ECTS) Uygulama Yönergesi
Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınav Yönergesi
Devlet Konservatuvarı Lisans Devresi Kabul-Kayıt Şartları Yönergesi
Resim-İş Öğretmenliği Programı Önkayıt ve Yetenek Sınavları Yönergesi
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Koordinatörlük ve Merkezi Sınav Yönergesi
Müzik Öğretmenliği Programı Ön Kayıt Ve Yetenek Sınavları Yönergesi
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Ön Kayıt ve Özel Yetenek Sınavları Yönergesi
İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfı Yönergesi
Yurt Dışından Öğrenci Kabul Yönergesi
Özel Öğrenci Yönergesi
Başarı Sıralamasının Belirlenmesine İlişkin Yönerge
Öğrenci Konseyi Yönergesi
Yatay Geçiş Yönergesi
Dokuz Eylül Üniversitesi Muafiyet ve İntibak Yönergesi
Dokuz Eylül Üniversitesi Akademik Danışmanlık Yönergesi
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Staj Yönergesi
Program Açma & Öğretim Planı Değişikliği
Diploma Sorgulama
Not Dönüşümü
Dikey Geçiş
Yatay Geçiş
Yurtdışı Öğrenci Kabulü (DEYÖS)
Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Sağlık Sigortası
Akıllı Kart
Burslar
Diğer Konular
Özel Öğrenci Kabulü
Özel Yetenek-Ön Kayıt
Üniversitemiz Tavan ve Taban Puanları
Kamu Hizmetleri Standartları
Birim Öğrenci İşleri Adres ve Telefonları

Yurtdışı Öğrenci Kabulü (DEYÖS)

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Üniversitemizin ön lisans ve lisans düzeyindeki programlarında öğrenim görmek isteyen yurt dışından kabul edilecek öğrencilerin yerleştirme işlemleri, Üniversitemiz tarafından her yıl yapılan “Dokuz Eylül Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabul Sınavı (DEYÖS)” sonucuna göre en yüksek puandan başlayarak kontenjan dahilinde yapılır.

DEYÖS kontenjanları belirlenirken “Özel Yetenek Sınavı” ile öğrenci alan öğretmenlik programlarına kontenjan ayrılmaz.

Sadece, “Dokuz Eylül Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabul Yönergesi” nin 5 inci maddesinde belirtilen başvuru koşullarını sağlayan adaylar DEYÖS için başvuruda bulunabilirler. DEYÖS başvuruları Üniversitemizin ilgili web sayfası üzerinden online yapılır. (Kayıt tarihlerinde başvuru koşullarını sağlamadığı tespit edilen adayın kaydı yapılmaz.)

DEYÖS sonucu sadece yapıldığı yıl için geçerlidir.

Adayların tercih yapabilmesi için, tercih yapmak istediği programın puan türünden 100 üzerinden Tıp Programı için en az 90, Hukuk Programı için en az 85, Mimarlık Programı ve Mühendislik Programları için en az 80, Öğretmenlik Programları (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı da dahil) için en az 75 ve diğer programlar için ise en az 50 (elli) puan alması gerekmektedir.

Yerleştirme puanlarının eşit olması halinde yaşı en küçük olana öncelik verilecektir. DEYÖS dışında başka bir sınav sonucuna göre yerleştirme yapılamaz.

Boş kalan kontenjan için ilan yapılmayacaktır. Herhangi bir bölümdeki kontenjanlara başvuru olmaması veya kontenjanların dolmaması halinde, dolmayan ve başvuru olmayan kontenjanlar diğer bölüm kontenjanlarına aktarılmaz.

Tercih edilmeyen, boş kalan programlara yerleştirme yapılmayacaktır.

“Dokuz Eylül Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabul Sınavı (DEYÖS)” başvuru şartları, sınav içeriği, tercih işlemleri, kayıt açıklamaları vb. konular hakkında bilgi almak ve “Dokuz Eylül Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabul Yönergesi” ne ulaşmak için tıklayınız

Türkçe (TR)English (UK)