Görevler
Yandal Programı Yönergesi
Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları
Yaz Öğretimi Uygulama Esasları
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus Programı Öğrenci Hareketliliği Yönergesi
Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS-ECTS) Uygulama Yönergesi
Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınav Yönergesi
Devlet Konservatuvarı Lisans Devresi Kabul-Kayıt Şartları Yönergesi
Resim-İş Öğretmenliği Programı Önkayıt ve Yetenek Sınavları Yönergesi
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Koordinatörlük ve Merkezi Sınav Yönergesi
Müzik Öğretmenliği Programı Ön Kayıt Ve Yetenek Sınavları Yönergesi
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Ön Kayıt ve Özel Yetenek Sınavları Yönergesi
İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfı Yönergesi
Yurt Dışından Öğrenci Kabul Yönergesi
Özel Öğrenci Yönergesi
Başarı Sıralamasının Belirlenmesine İlişkin Yönerge
Öğrenci Konseyi Yönergesi
Yatay Geçiş Yönergesi
Dokuz Eylül Üniversitesi Muafiyet ve İntibak Yönergesi
Dokuz Eylül Üniversitesi Akademik Danışmanlık Yönergesi
Program Açma & Öğretim Planı Değişikliği
Diploma Sorgulama
Not Dönüşümü
Dikey Geçiş
Yatay Geçiş
Yurtdışı Öğrenci Kabulü (DEYÖS)
Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Sağlık Sigortası
Akıllı Kart
Burslar
Diğer Konular
Özel Öğrenci Kabulü
Özel Yetenek-Ön Kayıt
Üniversitemiz Tavan ve Taban Puanları
Kamu Hizmetleri Standartları
Birim Öğrenci İşleri Adres ve Telefonları

Yurtdışı Öğrenci Kabulü (DEYÖS)

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN ESASLAR

Üniversitemizde öğrenim görmek isteyen yurtdışından kabul edilecek öğrencilerin yerleştirme işlemleri; Üniversitemiz tarafından yapılacak olan “Dokuz Eylül Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabul Sınavı (DEYÖS)” sonucuna göre en yüksek puandan başlayarak kontenjan dahilinde yapılacaktır. Yerleştirme puanlarının eşit olması halinde yaşı en küçük olana öncelik verilecektir.

• Yurtdışından Öğrenci Kabul Sınavı (DEYÖS)’de 50 (elli) ve üzeri puan alanlar değerlendirmeye alınacaklardır.
  • Boş kalan kontenjan ilanı yapılmayacaktır.
  • Tercih edilmeyen bölümlere yerleştirme yapılmayacaktır.

Türk liselerine denk bir okuldan mezun olan ve aşağıdaki başvuru koşullarını sağlayan adaylar Üniversitemiz lisans/ön lisans programlarında öğrenim görmek için başvuruda bulunabilirler.

Yurtdışından öğrenci kabulü ile ilgili başvuru şartları, sınavlar, tercihler vb. konular hakkında bilgi almak ve “Dokuz Eylül Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabul Yönergesi” ne ulaşmak için tıklayınız…

KESİN KAYITLAR HAKKINDA AÇIKLAMALAR

1) Katkı payı/öğrenim ücretlerini öğrenci numarasıyla en yakın İş Bankası Şubesine müracaat ederek öğrenebilir ve ödeyebilirsiniz.

2) Web üzerinden kayıt işlemlerinde yardımcı olmak için izleyeceğiniz adımlar aşağıda belirtilmiştir;

• http://www.deu.edu.tr adresinden web sitesine giriş,
  • DEBİS girişine gelerek debis hesabını (öğrenci numarası@ogr.deu.edu.tr)  ve şifre (doğum tarihi GG/AA/YYYY şeklinde) yazarak menüye giriş,
  • Sol tarafta Öğrenci İşleri altında “Yeni Kayıt ” adımını seçerek kayıt bilgilerini girilerek sırasıyla;
    • Genel Bilgiler
    • Aile Adres Bilgileri
    • Kimlik Bilgileri
    • Eğitim Bilgileri

yer almaktadır.

Bilgi girişleri tamamladıktan sonra son bir kontrol yapılarak kayıt onayı verilir ve kayıt işlemi tamamlanır.

Daha sonra, belirtilen tarihlerde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na kayıt için gerekli belgelerini teslim ederek kayıt işlemleri tamamlanır.

3) Üniversitemizin hazırlık sınıfı bulunan birimlerini kazanan öğrencilerin “Yabancı Dil Muafiyet Sınavı” na katılmaları zorunludur. Sınav belirlenen tarihte Yabancı Diller Yüksekokulu’nda yapılacaktır. (24 Sokak No:2 Dokuzçeşmeler Buca/İZMİR)

Yabancı Dil Muafiyet Sınavı hakkındaki bilgilere (sınav tarihi, sınav saati ve yerlerini) www.ydy.deu.edu.tr adresinden ulaşılabilirsiniz. (Tel: 232 420 44 25)

4) Kayıt yaptıran öğrencilerin Türkçe seviyelerinin belirlenmesi için Üniversitemiz Dil Eğitimi ve Araştırma Merkezi (DEDAM) tarafından düzenlenen Türkçe Seviye Sınavına girmeleri gerekmektedir.

DİĞER AÇIKLAMALAR

a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz

b) Kayıt için istenilen belgelerin sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

c) Eksik belge ile kayıt yapılmaz.

d) Belirlenen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

e) Kesin kayıtlar belirlenen günlerde Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yapılacaktır.

ADRES:

Cumhuriyet Bulvarı No:144 Alsancak/İZMİR