Duties
Mission & Vision
Regulations and Directives
Educational and Examinational Regulation of Pre-Graduate and Undergraduate Degree
Postgraduate Education and Training Regulation
Antrenörlük Eğitimi Bölümü Ön Kayıt ve Değerlendirme Yönergesi
Burs Yönergesi
Diploma, Diploma Eki ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge
Double Major Program Directive
Minor Program Directive
School of Foreign Languages Codes of Practice
Yaz Öğretimi Uygulama Esasları
European Union Education and Youth Programmes Erasmus Programme Student Mobility Directive
European Credit Transfer System (ECTS) Implementation Directive
Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınav Yönergesi
Devlet Konservatuvarı Lisans Devresi Kabul-Kayıt Şartları Yönergesi
Resim-İş Öğretmenliği Programı Önkayıt ve Yetenek Sınavları Yönergesi
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Koordinatörlük ve Merkezi Sınav Yönergesi
Müzik Öğretmenliği Programı Ön Kayıt Ve Yetenek Sınavları Yönergesi
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Ön Kayıt ve Özel Yetenek Sınavları Yönergesi
İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfı Yönergesi

International Student Acceptance

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY

EXPLANATIONS ABOUT INTERNATIONAL STUDENT ACCEPTANCE

The placement of international students who want to study in our university's associate degree and undergraduate degree programs will be done according to their “Dokuz Eylül University International Student Admission Exam (DEYOS)” scores and the results of the converted exam points into DEYOS of international exams/diplomas which accepted by University Senate starting with the highest score and accepting as many students as the quota.

"Student Acceptance Exam from Abroad/for Foreign Nationalities" results organized by other universities are not accepted.

Only candidates who fulfill the application conditions stated in Article 5 of the “Admission Directive for Students from Abroad” can apply for international student acceptance. International student acceptance applications are made online via http://deyos.deu.edu.tr/en/. (No registration will be made for the candidate who is found to have failed to meet the application conditions at the registration dates.)

DEYÖS result is valid only for the year which it is made. The validity period of international exam/diploma which accepted by University Senate announced on http://deyos.deu.edu.tr/en/accepted-international-exams/

For teaching programs that accept students with "Talent Exam" result no DEYÖS quotas will be determined.

In order for the candidates to be able to make preference, candidate must have at least 85 points for the Medical Program, at least 80 for the Law Program, at least 75 for the Architecture and Engineering Programs, at least 70 points for the Teaching Programs (including the Guidance and Psychological Counseling Program) and at least 50 points for other programs over 100 points from DEYOS or equivalent converted points into DEYOS.

If there are two (or more) students with the same score, then the youngest one will have the privilege.

There will not be a further announcement for unused quota. If there is no application for the quotas in any of the sections or if the quotas are not filled, the non-filled and non-applied quotas are not transferred to the quotas of the other department.

Additional placement can be made for empty programs except for the programs which accept students via "Talent Exam". If there will be an additional placement, it will announce from http://deyos.deu.edu.tr/en/.

Click here to get information about “Dokuz Eylül University International Student Admission Exam (DEYÖS)” application conditions, examination content, preference procedures, registration statements, etc. subjects and to reach “Admission Directive for Students from Abroad”.

Türkçe (TR)English (UK)