EK KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETLERİ (KATLAMALI HARÇ) İADESİ

Yayınlanma Tarihi: 12-11-2020

ÜNİVERSİTEMİZDE OKUYAN VE MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

EK KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETLERİ (KATLAMALI HARÇ) İADESİ

07 Nisan 2015 tarih ve 29319 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 6637 sayılı Kanunla, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 46 ıncı maddesinin (c) ve (ç) fıkraları değiştirilmiş, ayrıca aynı Kanun’a geçici 71 inci madde eklenmiştir.

Söz konusu değişiklikle; katlamalı harç olarak adlandırılan tez veya ders tekrarı nedeniyle öğrencilerimize yüklenen ek katkı payı/öğrenim ücreti uygulamasına son verilmiştir. Ayrıca 2014-2015 eğitim-öğretim yılında tahsil edilen ek katkı payı/öğrenim ücretlerinin (normal dönem harcı hariç) öğrencilerimize iade edilmesi gerekmektedir.

Bu amaçla;

Tahsil edilen ek katkı payı/öğrenim ücretlerinin en kısa zamanda iade edilebilmesi için, okuyan veya mezun öğrencilerimizin DEBİS sistemine giriş yaparak sol üst kısımdaki “IBAN Tanımlama” adımını seçerek kendi adlarına açılmış bulunan banka hesabının IBAN numarasını sisteme tanımlamaları gerekmektedir. IBAN numaraları 26 karakter olup, ilk iki karakteri TR harflerinden (TR harflerini girmenize gerek yoktur) ve daha sonraki 24 karakter ise rakamlardan oluşmaktadır. EFT ücreti problemi yaşanmaması için olabildiğince Ziraat veya İş Bankasına ait IBAN numarasının tanımlanması önem taşımaktadır. Diğer bankalara ait IBAN bildirilmesi ve EFT ücreti kesilmesi halinde Üniversitemizce yapılacak bir işlem bulunmamaktadır.

İade işlemleri için aşağıda belirtilen tarihlerde bankaya talimat verilmiş ve iade işlemine ilişkin liste aşağıda yayınlanmıştır.  Öğrencilerimizin talimat tarihinden sonraki birkaç gün içinde hesaplarını kontrol etmeleri gerekmekte olup, listelerde adı geçen öğrencilerimizin hesaplarına para yatırılmamış olması halinde, huseyin.demir@deu.edu.tr elektronik posta adresine mail yoluyla başvurması gerekmektedir.

Bundan sonraki iade işlemleri haftalık olarak gruplar halinde yapılacak olup, kendisi adına açılmış banka hesabının IBAN numarasını bildirmeyen veya her kim olursa olsun başka kişilere ait IBAN numarası bildirenlerin iade işlemi gerçekleştirilemeyecektir.

Öğrencilerimizin bilgisine önemle duyurulur.

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI